De x86 serverarchitectuur was de referentie van de afgelopen 20 jaar, maar HP gelooft dat het tijd is voor een nieuw gamma, klaar voor de vier grote uitdagingen van vandaag: energieverbruik, grootte, kost en de complexiteit.

Omdat huidige datacenters nog steeds gebouwd worden op basis van Intel x86, zijn ze niet on staat om om te gaan met het 'internet of things'. De tientallen miljarden toestellen die onderling met elkaar verbonden zijn, en zullen zorgen voor brontobytes aan gegevens. Ter info: een brontobyte is een 1 met 27 nullen.

Daarom heeft HP servers gemaakt die zich specifiek richten op social media, mobile, big data enz... Vandaar de naam 'software defined server' of servers geoptimaliseerd voor één applicatie.

Zo zou de Moonshot server 1500 volgens HP in vergelijking met bestaande architectuur 89 procent energie-efficiënter zijn, 80 procent minder rumte innemen, 97 procent minder complex en 77 procent goedkoper zijn ten opzichte van de huidige U1 servers.

Een framework zal bestaan uit 45 tot 1800 Proliant servers in een opstelling met interconnectiviteit tot 10 terabits, storage en geïntegreerd netwerk, de zogenaamde converged Infrastructure.

De server ondersteunt om te beginnen Intel Atom processoren, maar AMD, Texas Instruments of AppliedMicro komen daar nog bij door een gemeenschappelijk ecosysteem. In principe zal dit soort servers in eerste instantie dienen voor webapplicaties, cloud, analytics en de verwerking van parallele gegevens. Maar naar de toekomst toe zal ze ook worden aangepast om te werken rond gaming, gezichtsherkenning, geonomica, videoanalyse enz...

De x86 serverarchitectuur was de referentie van de afgelopen 20 jaar, maar HP gelooft dat het tijd is voor een nieuw gamma, klaar voor de vier grote uitdagingen van vandaag: energieverbruik, grootte, kost en de complexiteit.Omdat huidige datacenters nog steeds gebouwd worden op basis van Intel x86, zijn ze niet on staat om om te gaan met het 'internet of things'. De tientallen miljarden toestellen die onderling met elkaar verbonden zijn, en zullen zorgen voor brontobytes aan gegevens. Ter info: een brontobyte is een 1 met 27 nullen.Daarom heeft HP servers gemaakt die zich specifiek richten op social media, mobile, big data enz... Vandaar de naam 'software defined server' of servers geoptimaliseerd voor één applicatie.Zo zou de Moonshot server 1500 volgens HP in vergelijking met bestaande architectuur 89 procent energie-efficiënter zijn, 80 procent minder rumte innemen, 97 procent minder complex en 77 procent goedkoper zijn ten opzichte van de huidige U1 servers.Een framework zal bestaan uit 45 tot 1800 Proliant servers in een opstelling met interconnectiviteit tot 10 terabits, storage en geïntegreerd netwerk, de zogenaamde converged Infrastructure.De server ondersteunt om te beginnen Intel Atom processoren, maar AMD, Texas Instruments of AppliedMicro komen daar nog bij door een gemeenschappelijk ecosysteem. In principe zal dit soort servers in eerste instantie dienen voor webapplicaties, cloud, analytics en de verwerking van parallele gegevens. Maar naar de toekomst toe zal ze ook worden aangepast om te werken rond gaming, gezichtsherkenning, geonomica, videoanalyse enz...