Groot-Brittannië en de Verenigde Staten zijn bij de landen die internetgroep Google het vaakst vragen om links te verwijderen of om informatie vrij te geven over gebruikers. Dat blijkt uit cijfers die Google bekendmaakte voor de tweede helft van vorig jaar.

Groot-Brittannië voert de lijst aan van landen die tussen juli en december 2010 het vaakst vroegen dat links of videos verwijderd zouden worden: 93.518 vragen, waarvan er 93.360 ook daadwerkelijk leidden tot geschrapte links. De vragen tot schrapping waren gericht op het verwijderen van bedrieglijke reclame.

De Italiaanse politie vroeg Google dan weer, in een meer politieke context, om een video op YouTube te verwijderen waarin kritiek geleverd werd op regeringsleider Silvio Berlusconi en waarin een moord op Berlusconi gesimuleerd werd.

Brazilië vroeg Google om links met politieke inhoud te schrappen tijdens de verkiezingscampagne, en in de VS verwijderde Google 1.100 links met laster tegen een man en zijn familie.

Bron: Belga

Groot-Brittannië en de Verenigde Staten zijn bij de landen die internetgroep Google het vaakst vragen om links te verwijderen of om informatie vrij te geven over gebruikers. Dat blijkt uit cijfers die Google bekendmaakte voor de tweede helft van vorig jaar. Groot-Brittannië voert de lijst aan van landen die tussen juli en december 2010 het vaakst vroegen dat links of videos verwijderd zouden worden: 93.518 vragen, waarvan er 93.360 ook daadwerkelijk leidden tot geschrapte links. De vragen tot schrapping waren gericht op het verwijderen van bedrieglijke reclame. De Italiaanse politie vroeg Google dan weer, in een meer politieke context, om een video op YouTube te verwijderen waarin kritiek geleverd werd op regeringsleider Silvio Berlusconi en waarin een moord op Berlusconi gesimuleerd werd. Brazilië vroeg Google om links met politieke inhoud te schrappen tijdens de verkiezingscampagne, en in de VS verwijderde Google 1.100 links met laster tegen een man en zijn familie. Bron: Belga